Työturvallisuus ja tulityöt

        

Securitas kouluttaa ammattimaisesti ammattiin vaadittavat lupa-, pätevyys- ja korttikoulutukset. Tutustu avoimiin kursseihimme kurssihaun kautta. Voit myös tilata oman kurssin ryhmällesi. Koulutus voidaan toteuttaa Securitaksen tai asiakkaan omissa tiloissa.


Koulutamme korttikoulutuksia muun muassa seuraavissa kategorioissa:

- Työpaikoilla vaaditut: Työturvallisuuskortti, tulityökortti, alkusammutuskortti, väestönsuojan hoitaja, paloilmoittimen hoitaja

- Ammattiin pätevöittävät: Järjestyksenvalvojakurssi ja kertauskurssi, vartijan ja järjestyksenvalvojan voimankäyttökoulutukset

   

Työturvallisuuskorttikoulutus

Työturvallisuuskorttikoulutuksen tavoitteena on parantaa työturvallisuutta ja vähentää työtapaturmia työpaikoilla antamalla perustietoa työsuojelusta ja valmiuksia laadukkaaseen perehdyttämiseen. Koulutus edesauttaa myös käytännön yhteistoimintaa työn tilaajan ja sen tekijöiden välillä.

Koulutus on Työturvallisuuskeskuksen hyväksymän koulutussisällön mukainen. Koulutuksen ja kurssikokeen läpäisseelle henkilölle myönnetään Työturvallisuuskortti, joka on voimassa kerrallaan viisi vuotta, jonka jälkeen työturvallisuuskorttikoulutus tulee suorittaa uudelleen. Erillistä työturvallisuuskortin kertauskoulutusta ei enää järjestetä.

Järjestämme avoimia työturvallisuuskorttikursseja kuukausittain, jonka lisäksi toteutamme tilauksesta kursseja kaikkialle Suomeen. Avoimissa työturvallisuuskorttikoulutuksissamme kurssihintaan ei lisätä enää muita kuluja, kuten kortin tilaus- tai oppimateriaalikuluja, vaan ne sisältyvät ilmoitettuun hintaan.

Koulutuksen kesto: 8 tuntia

Tulityökorttikoulutus

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekevällä henkilöllä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassaoleva tulityökortti. Tulityökortin saamiseksi on suoritettava tulityökorttikoulutus.Tulityökortti on voimassa 5 vuotta ja korttia ei voi uusia ilman koulutusta.

Koulutuksen tavoitteena on, että tulityöntekijä tietää ja tuntee tulitöiden vaarat sekä tulitöihin liittyvän ohjeistuksen ja lupakäytännön. Koulutuksessa painottuvat vahinkojen ennaltaehkäisy ja vahinkotilanteiden oikea hoitaminen. Koulutuksen jälkeen tulityön tekijällä on perusteet tehdä tarvittavat tulitöiden turvatoimenpiteet ja hän hallitsee alkusammutuksen perusteet.

Koulutuksen sisältö on SPEK:n koulutusohjelman mukainen.

Koulutuksen kesto: 8h