Pelastustoiminta

Securitas tuottaa ammattimaisesti paloturvallisuuteen liittyvät asiantuntijapalvelut, suunnitelmat, koulutukset ja harjoitukset. Kysy kiinteistöösi myös palo- ja pelastusturvallisuuden kokonaisratkaisua, jossa Securitaksen asiantuntijat huolehtivat kaikista lakivelvoitteisista suunnitelmista, koulutuksista ja harjoituksista.

    

Suojelujohdon ja suojeluorganisaation koulutus

Alkusammutus- ja ensiapukoulutetulla suojelujohdolla ja suojeluorganisaatiolla tulee olla tiedossaan ajantasaiset tiedot pelastussuunittelusta, työympäristön erityispiirteistä sekä toimenpiteistä tulipalotilanteen tai muun vastaavan poikkeaman sattuessa.

Paloilmoitinlaitteenhoitajan koulutus

Paloilmoittimen hoitajan koulutuksessa tutustutaan paloilmoitinlaitteiston yleisiin toimintaperiaatteisiin ja koulutus antaa valmiudet toimia paloilmoittimenhoitajana, mutta ei korvaa laitekohtaista perehdytystä.

Koulutuksessa tutustutaan paloilmoitinlaitteiston yleisiin toimintaperiaatteisiin ja koulutus antaa valmiudet toimia paloilmoittimen hoitajana. Koulutuksessa käsitellään yleiset toimintamallit liittyen laitteen palo- ja vikahälytyksiin, irtikytkentöihin ja ilmoituksiin. Paloilmoitinlaitteiston tuntemus on eduksi mm. virheellisten hälytysten minimoinnissa. Paloilmoittimen hoitajan koulutukseen sisältyy teoriaopetuksen lisäksi käytännön harjoittelua paloilmoitinlaitteella.

Järjestämme kaikille suunnattuja paloilmoitinlaitteenhoitajan koulutuksia Securitaksen pääkonttorilla Helsingissä sekä tuotamme tilauksesta yrityskohtaisia koulutuksia muualle Suomeen.

Koulutuksen kesto: 4 tuntia

Väestönsuojanhoitajan koulutus

Koulutuksessa käsitellään väestönsuojanhoitajan vastuulle kuuluvat tehtävät sekä kunnallisen ja kansallisen väestönsuojelujärjestelmän toimintaa.  Kurssi soveltuu muun muassa työpaikkojen ja asuinkiinteistöjen turvallisuushenkilöstölle, isännöitsijöille ja kiinteistönhoitajille.

Koulutuksen sisältöä:
- Lainsäädännön vaatimukset ja keskeiset ohjeet väestönsuojan ylläpitämiseksi
- Vuosihuollot, tiiviyskoe ja laitteistot
- Suojan käyttöönotto ja tyhjentämissuunnitelma
- Väestönsuojan kaluston käyttö suojautumisen eri vaiheissa
- Materiaalien ja kaluston ylläpito, säilytys ja saatavuus

Koulutuksen kesto: 4h