Usein kysytyt kysymykset

YLEISTÄ


Missä kaupungeissa koulutuksia (lähiopetus) järjestetään?

Toistaiseksi järjestämme pääosan avoimista kursseistamme Helsingissä. Kurssipaikkakunta on aina merkitty kurssin tietoihin. Tilauksesta toteutamme koulutuksia ryhmille ympäri Suomen, jonka lisäksi joitain koulutuksia on saatavilla verkkokoulutuksena.


Järjestättekö vartijan / järjestyksenvalvojan koulutusta englanniksi?

Emme. Koulutusta saa Suomessa järjestää ainoastaan suomeksi tai ruotsiksi. Mitään koulutuksen osaa ei voi kääntää muille kielille eikä tulkin käyttäminen ole koulutuksessa sallittua.


Mistä näen tulevat kurssit?

Sivun yläpalkissa ”AVOIMET KURSSIT” -kohdasta aukeaa pudotusvalikko, josta valitset haluamasi kurssikategorian. Tämän jälkeen sivu siirtyy kurssivalikoimaan. Kurssin oikeassa laidassa on sininen laatikko, jossa lukee ”Katso vapaat kurssit”. Näkymässä on allekkain kaikki tulevat koulutuspäivät. Vaihtoehtoisesti voit hakea kursseja etusivun hakutoiminnolla.


Haluan lisätietoa koulutuksesta. Mihin voin ottaa yhteyttä?

Yhteydenotto -sivulta löydät sähköpostin ja puhelinnumeron lisäksi yhteydenottolomakkeen.


Haluan tilata koulutuksen. Minne voin osoittaa tarjouspyynnön?

Yhteydenotto -sivulta löydät sähköpostin ja puhelinnumeron lisäksi yhteydenottolomakkeen. Lisäksi voit tehdä tarjouspyynnön Koulutustarjonta -osiossa klikkaamalla "Pyydä tarjous" -painiketta.


OIKEAN KOULUTUKSEN VALITSEMINEN & ENNAKKOVAATIMUKSET


Järjestyksenvalvojakorttini on vanhentunut. Osallistunko järjestyksenvalvojan peruskoulutukseen vai järjestyksenvalvojan kertauskoulutukseen?

Riippuu siitä, milloin olet suorittanut peruskoulutuksen. Jos olet suorittanut järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen 1.3.2007 jälkeen, sinun ei tarvitse käydä peruskurssia uudelleen vaan 8 oppitunnin järjestyksenvalvojan kertauskoulutus riittää.

Haluan osallistua voimankäyttökoulutukseen. Onko kursseille pohjakoulutusvaatimuksia?

Tarkista ennen ilmoittautumista kurssin tiedoista, mitä koulutuksia sinulla tulee olla suoritettuna osallistuaksesi koulutukseen. Pääasiassa kaikkiin yksityisen turvallisuusalan voimankäyttökoulutuksiin osallistuaksesi sinulla tulee olla vartijan tai järjestyksenvalvojan peruskoulutus sekä fyysisen voimankäytön perusteet (ent. yleinen osa) suoritettuna.

ILMOITTAUTUMINEN & OSALLISTUMISEN PERUMINEN


Miten pääsen ilmoittautumaan koulutukseen?

Sivun yläpalkissa ”AVOIMET KURSSIT” -kohdasta aukeaa pudotusvalikko, josta valitset haluamasi kurssikategorian. Tämän jälkeen sivu siirtyy kurssivalikoimaan. Kurssin oikeassa laidassa on sininen painike, jossa lukee ”Katso vapaat kurssit”. Näkymässä on allekkain kaikki tulevat koulutuspäivät, joiden oikealla puolella on kyseisen kurssin sininen ”Ilmoittaudu”-painike.

Olen osallistumassa kurssille, joka kestää useamman päivän. Mistä näen koko kurssin aikataulun ennen ilmoittautumista?

Kurssin ilmoittautumispainikkeen alla olevan painiketta ”Näytä koko aikataulu” klikkaamalla näät kaikki kurssipäivät.

En saanut vahvistusviestiä ilmoittautumisen jälkeen. Eikö ilmoittautumiseni tullut perille?

Tarkista ensin roskapostikansiosi. Jos et saanut vahvistusviestiä, varmista ilmoittautumisesi ottamalla meihin yhteyttä mahdollisimman pian. Automaattisen ilmoittautumisvahvistuksen pitäisi tulla sinulle sähköpostiin muutaman minuutin sisällä ilmoittautumisesta.

Haluaisin peruuttaa osallistumiseni. Mitä teen?

Ilmoita osallistumisesi peruutus sähköpostiosoitteeseen koulutus (a) securitas.fi. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta, jos koulutukseen on yli 7 vrk aikaa. Maksujen palautuksista peritään hinnaston mukainen toimistomaksu. Peruutusehdot löydät toimitus- ja palveluehdoistamme.

KURSSIN MAKSAMINEN


Maksetaanko koulutuksen lasku suoraan ilmoittautumisen yhteydessä vai laskulla myöhemmin?

Kuluttajat: Kurssimaksu maksetaan Paytrail-verkkomaksupalvelussa ilmoittautumisen yhteydessä. Maksupalvelussa on mahdollista valita myös Collector-lasku.

Yritykset: Kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen ilmoittautumisen yhteydessä annettujen laskutustietojen perusteella.

Mahdolliset maksutavat löydät toimitus- ja palveluehdoistamme.

VERKKOKOULUTUKSEEN OSALLISTUMINEN


Olen osallistumassa verkkokurssille. Mitä minun tulee ottaa huomioon?

Edellytyksenä verkkokoulutukseen osallistumiselle sinulta pitäisi löytyä luotettava verkkoyhteys sekä verkkovirtaan liitetty tietokone, jossa on kamera ja mikrofoni. Järjestä itsellesi tila, jossa pystyt osallistumaan koulutukseen häiriöttä. Saat tarkemmat ohjeet osallistumiseen kurssi-infossa.

Voinko osallistua verkkokoulutukseen puhelimella?

Et voi. Koulutukseen on osallistuttava sellaisella päätelaitteella, joka mahdollistaa esitysmateriaalin seuraamisen sekä kurssiin liittyvien tehtävien tekemisen. Mobiiliyhteys ei useinkaan ole riittävä videoneuvotteluyhteyteen ja useissa puhelimissa akun kesto ei ole riittävä.

Voinko jakaa päätelaitteelleni verkkoyhteyden puhelimestani?

Emme suosittele sitä, sillä videoneuvotteluyhteyden ylläpitäminen vaatii melko paljon kaistaa.

LISÄPALVELUT, KORTIT JA TODISTUKSET


Olen ostanut ilmoittautumisen yhteydessä oppimateriaalin. Milloin saan materiaalin itselleni?

Oppimateriaali jaetaan kouluttajan toimesta kurssin alussa niille osallistujille, jotka materiaalin ovat ostaneet. Verkkokurssille ostettu materiaali lähetetään postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen.

Voinko ostaa järjestyksenvalvojan oppimateriaalin jostain, mikäli en ole muistanut tilata sitä ilmoittautumisen yhteydessä?

Mikäli osallistuja haluaa koulutuksen aikana ostaa oppimateriaalin, se on mahdollista tilata Avoimien kurssien Järjestyksenvalvojakurssit -valikosta.

Saanko todistuksen/koulutuskortin heti koulutuksen jälkeen?

Mikäli sinulla on kiire saada todistus, ota mieluiten ennakkoon yhteyttä meihin. Todistus on yleensä mahdollista saada koulutuksen jälkeen. Viikonloppukoulutuksissa paikalla ei ole toimistohenkilökuntaa, joten tarvittaessa todistuksiin liittyvät asiat hoidetaan seuraavana arkipäivänä. Verkkokoulutuksissa todistuksen paperinen versio postitetaan heti koulutuksen jälkeen ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen.

Koulutuskortit tilataan koulutuksen katto-organisaatiolta, joten toimitukseen saattaa mennä useampi viikko. Pyydä väliaikainen paperinen todistus meiltä tarvittaessa.