Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat hakemassa poliisilta hyväksyntää toimia järjestyksenvalvojana (järjestyksenvalvojakortti) Hyväksyntää on mahdollista hakea vasta, kun kaikki kurssiin liittyvät koulutusosiot on suoritettu.
HUOM! Jos
olet hakeutumassa vartijan työhön, sinun tulee suorittaa eri koulutus!
(Väliaikaisen vartijan koulutus) Poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetetulta järjestyksenvalvojalta (Pora-JV) edellytetään sekä vartijan että järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen suorittamista.
Lisätietoa
lupahakemuksista löydät poliisin
sivuilta. Kurssin oppimateriaalikirja on mahdollista tilata kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti saat meiltä materiaalikirjan lainaan kurssin ajaksi. Oppimateriaali toimitetaan myös sähköisessä muodossa noin viikko ennen kurssin alkua.
ENG: Is your native language other than Finnish? Please check our FAQ about language skills before applying!
Voit ilmoittautua järjestyksenvalvojan uusintakokeeseen, jos olet suorittanut kurssin meillä. Mikäli olet suorittanut kurssin jossain muualla, otathan ennen ilmoittautumista yhteyttä.
Uusintakokeen voi suorittaa enintään kolme (3) kertaa varsinaisen kurssikokeen lisäksi. Kurssikoe tulee suorittaa 6 kuukauden kuluessa kurssin aloituksesta.
Koulutukseen voivat osallistua kaikki väliaikaisen vartijan koulutuksen (40h) hyväksytysti suorittaneet henkilöt, jotka aikovat työskennellä vartijana. Vartijan työn perusteet 40h -koulutus, joka on suoritettu 1.10.2002 - 1.1.2017 välillä, vastaa nykyistä väliaikaisen vartijan koulutusta.
Koulutukseen sisältyy teoriakoulutuksen lisäksi käytännönharjoittelua esimerkiksi alkusammutukseen, ensiapuun ja voimankäyttöön liittyen. Koulutuksessa syvennetään väliaikaisen vartijan koulutuksessa (40h) käsiteltyjä asioita.
Tarkista yhdistelmäkurssien päiväkohtainen toteutustapa ja aikataulu täältä.
Koulutus järjestetään yhteistyössä Hyrian kanssa. Koulutuksen jälkeen voit hakea vartijakorttia poliisilta. Lisätietoa vartijakortin hakemisesta löydät poliisin sivuilta.
Väliaikaisen vartijan koulutuksen (40 tuntia) jälkeen koulutuksen suorittaja voi hakea poliisilta kertaluonteista hyväksyntää väliaikaiseksi vartijaksi. Väliaikaisena vartijana saa toimia neljä kuukautta, jonka jälkeen tulee hakeutua vartijan koulutukseen (80 tuntia), mikäli aikoo jatkaa työskentelyä vartijana.
Koulutus
järjestetään yhteistyössä Hyrian
kanssa. Lisätietoa lupahakemuksista löydät poliisin sivuilta. Kurssilla
koulutuskieli on suomi.
ENG: Is your native language other than Finnish? Please check our FAQ about language skills before applying!
Koulutus on tarkoitettu järjestyksenvalvojille, jotka
ovat hakemassa uutta järjestyksenvalvojahyväksyntää poliisilta. Koulutuksen suorittaminen on edellytyksenä uuden hyväksynnän hakemiseen.
Jos korttisi on jo vanhentunut: kertauskoulutuksen suorittaminen riittää uuden järjestyksenvalvojahyväksynnän hakemiseen, mikäli olet suorittanut peruskoulutuksen 1.3.2007 jälkeen ja vaikka järjestyksenvalvojakortin voimassa olo olisi päättynyt. Jos olet suorittanut peruskurssin tuota aiemmin, etkä ole pitänyt kortti yhtäjaksoisesti voimassa, joudut suorittamaan peruskurssin uudelleen.
Kurssin oppimateriaalikirja on mahdollista tilata kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti saat meiltä materiaalikirjan lainaan kurssin ajaksi. Oppimateriaali toimitetaan myös sähköisessä muodossa noin viikko ennen kurssin alkua.
Lisätietoa lupahakemuksista löydät poliisin sivuilta.
Koulutus on tarkoitettu sekä turvallisuusalan ammattihenkilöille (vartijat, järjestyksenvalvojat), että yksityishenkilöille ja muiden ammattiryhmien edustajille. Turvallisuusalan ammattihenkilöiltä edellytetään vartijan tai järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen sekä fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksen aiempaa suorittamista.
Yksityishenkilöt ja muut ammattiryhmät voivat osallistua kaasusumutinkoulutukseen perustellusta syystä ilman ennakkokoulutusvaatimuksia. Perusteltu syy voi olla esimerkiksi viranomaisen suositus, työtehtävä järjestystä ylläpitävänä henkilönä (konduktööri, lipuntarkastaja, julkisen liikenteen kuljettaja) tai työympäristö, jossa henkilöön kohdistuu jatkuvaa väkivallan uhkaa.